Moringa bounty repen

Voor 8 tot 10 repen

Geniet van deze energieke en super voedzame moringa repen. Ze zijn veganistisch en makkelijk te maken. Je hoeft alleen maar van de smaak van kokosnoot te houden!

INGREDIËNTEN

1e laag:

- 150 gr geraspte kokosnoot
- 50 gr plantaardige boter
- 3 soeplepels ahornsiroop
- ½ theelepel moringa poeder (of naar smaak)

2e laag:

6 medjool dadels (pitloos)
- snufje zout
- 1 grote soeplepel pindakaas
- 2 tot 4 soeplepels sojaroom of kokosroom
- 200 gr pure (vegan) chocolade

VOORBEREIDING

Meng alle ingrediënten voor de eerste laag in een keukenmachine tot een kleverig mengsel. 

Leg ze in siliconenvormpjes of in een vierkante brownieplaat waarin je een bakpapiertje legt. Vul de vormpjes met de mix. Druk goed aan en zet ze in de diepvriezer. 

Maak een karamel door de ingrediënten van de 2e laag in een keukenmachine te mengen. Voeg meer room toe als de karamel te dik is. Doe een laagje van dit mengsel bovenop het kokosmengsel en strijk het glad met je vingers (maak ze eerst nat).

Bevries nog 1 uur. Haal de bountyrepen uit hun vorm (in het geval van de brownieplaat , in repen snijden).

Smelt 200 gr chocolade en doop de repen volledig in de chocolade.

Bewaar 1 tot 1 week in de koelkast of tot 3 weken in de vriezer in een luchtdichte verpakking.

Mmmmh. Geniet ervan!

 


Moringa bounty repen - moringa bounty bars from the house of moringa Geniet van deze energieke en super voedzame moringa repen. Ze zijn veganistisch en makkelijk te maken. Je hoeft alleen maar van de smaak van kokosnoot te houden!
__________

Dit recept is het resultaat van een leuke samenwerking met Ellen Charlotte Marie, één van de belangrijkste Belgische food-influencers op Instagram en een getalenteerde fotografe. Zij is de auteur van een boek genaamd 'Een gezond gezin'.

De meeste van haar recepten zijn veganistisch, glutenvrij en gemaakt zonder het gebruik van geraffineerde suiker, dus ideaal als je op zoek bent naar gezonde recepten!