The Black Jaguar Foundation

The house of Moringa proudly support The Black Jaguar Foundation, one of the most ambitious reforestation projects in Brazil.


The Black Jaguar Foundation
(BJF) zet zich in voor het planten van inheemse bomen (ongeveer 40 verschillende soorten) in de Araguaia Biodiversiteit Corridor. Deze corridor beslaat 10,4 miljoen hectare, dat is de grootte van IJsland! De corridor doorkruist twee uiterst belangrijke ecosystemen: Het Amazone Regenwoud en Cerrado Savanne..

Waarom wij de Black Jaguar Foundation steunen 

De Cerrado savanne is minder bekend dan de Amazone. Toch is het een vitaal ecosysteem dat 20% van het Braziliaanse grondgebied beslaat. Het wordt beschouwd als de rijkste savanne ter wereld in termen van biodiversiteit. Samen zijn de Amazone en de Cerrado savanne verantwoordelijk voor:

  • 20% van de zuurstof van de planeet.
  • 30% van al het zoetwater van de planeet.  
  • 25% van alle moderne medicijnen - plantensoorten gebruikt in medicijnen. 
  • Belangrijke regencycli in Zuid-Amerika die gewassen als soja, suiker en koffie mogelijk maken.

 

The house of Moringa proudly support The Black Jaguar Foundation, one of the most ambitious reforestation projects in Brazil.

Het verhaal achter de BJF

Ben Valk had een droom: de zwarte jaguar in zijn natuurlijke habitat in Brazilië zien. Hij bracht maanden door in het Amazonegebied, maar kwam de majestueuze grote kat nooit tegen. In plaats daarvan stuitte hij op de enorme ontbossing van het Amazonegebied. Hij vroeg zich af: "Ben, wat ga je doen om de planeet te helpen behouden?"

De BJF werkt samen met lokale landeigenaren

Samen met plaatselijke landeigenaren, bosbouwingenieurs en milieuspecialisten wordt het land bewerkt overeenkomstig het Braziliaanse bosbouwwetboek. Dit garandeert de landeigenaren het behoud van een bepaald deel van hun land. De BJF bouwt ook boomkwekerijen om zaailingen te kweken die in het gebied samen met de plaatselijke gemeenschap werden verzameld. 

Meer informatie over de Black Jaguar Foundation >